آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران! درآمد گردشگری دنیا در سال ۲۰۲۴ چقدر بود؟ + جزئیات و آمار خبر حذف کلی آزمون آیین‌نامه رانندگی صحت ندارد معافیت اقامتگاه‌های گردشگری از افزایش پلکانی نرخ تعرفه آ‌ب‌بها شایع‌ترین سرطان در کشور کدام است؟
سرخط خبرها

تأثیر منفی گرما بر روی جنین | سکته گرمایی را جدی بگیرید

  • کد خبر: ۲۳۹۵۶۱
  • ۲۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۸
تأثیر منفی گرما بر روی جنین | سکته گرمایی را جدی بگیرید
عضو هیئت‌علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با هشدار درمورد گرمازدگی مادران باردار گفت: قرارگرفتن مادر باردار در معرض گرمای شدید می‌تواند بر روی تشکیل ارگان‌های جنین تأثیرات نامطلوبی بگذارد.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدرضا حبیب‌زاده در رابطه با گرمازدگی در مادران باردار اظهار کرد: هرساله در بازه گرم، از میانه اردیبهشت تا شهریور، ما در اورژانس مسائل مرتبط با گرمازدگی را با تناوب بیشتر می‌بینیم. اصولاً زمانی که دمای هوا برای بیشتر از سه روز متوالی بیش‌از ۳۲ درجه سانتی‌گراد باشد، به آن «موج گرمایی» گفته می‌شود.

حبیب‌زاده بیان کرد: اصولاً گرمازدگی و مسائل مرتبط با آن یک طیف هستند که می‌توانند از یک ورم مختصر در پاها، تا عرق‌سوزشدن شروع شده و به سمت خستگی گرمایی و سکته گرمایی پیش روند.

وی ادامه داد: سکته گرمایی جزو خطرناک‌ترین اورژانس‌های مرتبط با گرماست و زمانی رخ می‌دهد که دمای بدن بسیار بالا می‌رود و فرد با کاهش هوشیاری به اورژانس بیمارستان مراجعه می‌کند.

عضو هیئت‌علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بسته به اینکه فرد چه میزان در گرما قرار گرفته، دما و رطوبت هوا چقدر باشد و شرایط جسمانی فرد چگونه است، عوارض، علائم و شدت مسائل مرتبط با گرما در آن متفاوت خواهد بود.

حبیب‌زاده گفت: به طور کلی طیف‌های سنی کودکان، نوزادان، سالمندان و افرادی که بیماری زمینه‌ای خاص یا مصرف دارو‌های خاص دارند، همچنین افراد کم‌توان ذهنی که نمی‌توانند خود را از محیط گرم خارج کنند، در معرض خطر بیشتر برای گرمازدگی خواهند بود.

وی در زمینه تأثیر گرما بر مادران باردار توضیح داد: در زمان‌های مختلف بارداری، تأثیر گرما بر روی فرد بیشتر خواهد بود. هرچه سن بارداری کمتر و ارگان‌های حیاتی جنین تشکیل نشده باشد، قرارگرفتن فرد در معرض گرمای شدید می‌تواند حتی بر روی تشکیل ارگان‌های جنین تأثیرات نامطلوبی بگذارد.

عضو هیئت‌علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در سنین بالاتر حاملگی یعنی بالای ۲۰ هفته، قرارگرفتن در محیط خیلی گرم به مدت طولانی به‌ویژه وقتی رطوبت هوا زیاد باشد، می‌تواند با خطراتی ازجمله افزایش ضربان قلب جنین و مشکلات مربوط به جریان خون جنین برای مادر باردار همراه باشد.

بیشترین تأثیر ناشی از گرمازدگی برای خانم‌های باردار، زمانی است که مادر در یک هوای گرم و مرطوب قرار گیرد.

وی در رابطه با مکانیزم‌های دفاعی بدن هنگام قرارگرفتن در گرما گفت: زمانی که بدن ما در معرض گرمای هوا قرار گیرد، مکانیزم دفاعی برای ازدست‌دادن گرمای بدن شروع به فعالیت می‌کند؛ مثلاً سعی می‌کند از طریق تشعشع، گرما را به محیط برگرداند. راه دوم زمانی است که فرد تعریق می‌کند و این عرق‌کردن باعث می‌شود بدن با تبخیر خنک شود.

وی ادامه داد: مکانیزم سوم کاهش فعالیت‌هایی است که در بدن به‌عنوان مکانیزم‌های گرمازا از آنان نام می‌بریم و خود بدن به صورت هوشمند و هدفمند سعی می‌کند مکانیزم‌های گرمازای درونی خود را کم کند و کمتر سوخت‌وساز گرمازا در بدن ایجاد کند، چهارمین راه نیز تغییرات رفتار در فرد است، به این معنا که مغز به فرد دستور می‌دهد تا از مکان گرم خود را خارج کند و شرایط را برای تحمل گرما میسر کند.

حبیب‌زاده با اشاره به همراهی رطوبت هوا با گرما افزود: در هوایی که خیلی داغ باشد، مکانیزم تشتشع از کار می‌افتد و بدن نمی‌تواند گرما را به بیرون منتقل کند، زمانی مشکل زیاد می‌شود که رطوبت هوا نیز بالا باشد و در رطوبت بالا، هم تبخیر عرق رخ نمی‌دهد و مکانیزم تعریق هم بی‌اثر می‌شود؛ بنابراین بیشترین تاثیر از اثرات ناشی از گرمازدگی برای خانم‌های باردار، زمانی است که مادر در یک هوای گرم و مرطوب قرار گرفته و فرد وارد علائم حاد گرمازدگی می‌شود.

عضو هیأت علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان علائم حاد گرمازدگی ادامه داد: در مادران باردار، علائم گرمازدگی با حرارت کمتر و زودتر رخ می‌دهد، سردرد، تهوع، استفراغ، احساس گیجی و خواب‌آلودگی، سیاهی رفتن چشم‌ها از علائم اولیه گرمازدگی بعد از قرار گرفتن مادر باردار در هوای گرم در زمان نه چندان طولانی هست.

وی افزود: مکانیزم‌های دفاعی مادر باردار با افراد طبیعی متفاوت است، مقداری از جریان خون به جفت و جنین می‌رود و باعث می‌شود مکانیزم دفاعی گرمازدگی در آن فعال نباشد، بنابراین توصیه بر این است که مادران باردار برای پیشگیری از گرمازدگی، نکاتی را رعایت کنند.

حبیب‌زاده در رابطه با نکات پیشگیری از گرمازدگی اظهار کرد: این افراد باید تا حد ممکن سعی کنند در ساعاتی که هوا گرم است و بیشترین تابش اشعه آفتاب را داریم، از خانه خارج نشوند و اگرلازم است بیرون بروند، حتما از سایه‌بان استفاده کنند. مصرف مایعات بسیارکمک‌کننده است.

وی خاطرنشان کرد: نکته مهم این است که زمانی که فردی می‌خواهد برای مقابله با گرمازدگی از مایعات استفاده از آب تنها توصیه نمی‌شود، چون باعث می‌شود آب بدن جبران شود، اما املاحی که از طریق تعریق از دست رفته، جبران نشود و این مشکل را دوچندان و فرد را دچار درد عضلانی می‌کند. برای جایگزینی مایعات در فصل گرم، توصیه می‌شود از مجموعه‌ای از املاح مثل نوشابه‌های ورزشی استفاده شود.

وی گفت: استفاده از شربت آبلیمو، بهار نارنج و خاک‌شیر در خانم‌های باردار توصیه می‌شود. به محض بروز کوچک‌ترین علامتی مثل سردرد، سرگیجه، حالت تهوع و گز گز شدن دست و پا که علائم گرمازدگی خفیف است، فرد باید فرد خود را از محیط گرم خارج کند و مصرف مایعات را شروع کند.

عضو هیأت علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: اگر مادر باردار در محیط گرم دچار کاهش سطح هوشیاری و گیجی شد، نباید به زور او را وادار به نوشیدن مایعات کنیم، زیرا سبب می‌شود مایع به داخل ریه فرد رفته و سبب عفونت ریوی شود، در چنین شرایطی فرد باید در اسرع وقت به بیمارستان منتقل شود.

حبیب‌زاده بیان کرد: مادران بارداری که مشکلات خاص مثل بیماری فشارخون، کبد و کلیه و قلب دارند باید بیشتر مراقبت کنند و در ساعات گرم بیرون نروند و مصرف مایعات هم داشته باشند.

وی تأکید کرد: با توجه به در پیش بودن اربعین حسینی و با توجه به اینکه چندسال است اربعین در فصل گرم است و دمای هوا بالا است، توصیه می‌شود کودکان زیر ۷ سال و مادران باردار سفر پیاده را انجام ندهند یا اگر تصمیم به انجام آن دارند، پیاده‌روی خود را در ساعات بعد غروب آفتاب و شب با توالی بسیار کم انجام دهند تا مشکلی ایجاد نشود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->